В Україні хочуть повернути збір з купівлі іноземної валюти у розмірі 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть повернути збір з купівлі іноземної валюти у розмірі 3%

Казна та Політика
11418
Державна податкова служба України (ДПСУ) пропонує повернути збір з купівлі іноземної валюти в розмірі 3%. Про це йдеться в проекті фіскальної реформи ДПСУ, який має видання "Коммерсант-Украина".
Сьогодні в Міністерстві фінансів відбудеться обговорення проекту радикальної податкової реформи, підготовленої ДПСУ. Документ під назвою "Концептуальні зміни податкової системи" перший заступник міністра фінансів Анатолій М'ярковський і заступник голови ДПС Андрій Ігнатов представлять для обговорення відомствам, галузевим асоціаціям і експертам.
Легалізація зарплат, навіть якщо вона відбудеться в повному обсязі, принесе в бюджет 22,5 млрд грн. Утворену дірку податківці пропонують ліквідувати шляхом посилення податкового тиску. Буде скасовано максимальний поріг для сплати ЄСВ, який становить 10 мінімальних зарплат, що дасть 3,9 млрд грн, а також повернуто збір з купівлі іноземної валюти в розмірі 3% - ще 14 млрд грн. Але навіть у цьому випадку нестача буде величезною - 50 млрд грн.
Частково її профінансують за рахунок 21 млрд грн, які уряд заощадить на сплату ЄСВ з зарплат бюджетників. Де знайти ще кошти, в ДПС не знають. На думку співрозмовника видання в уряді, якщо Україна введе збір з валюти, МВФ і Світовий банк припинять працювати з нами, так як скасування внеску було однією з умов видачі кредиту МВФ.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас