Берлусконі просять знову очолити уряд Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі просять знову очолити уряд Італії

Казна та Політика
950
Колишній голова ради міністрів Італії Сільвіо Берлусконі планує взяти участь у виборах, проведення яких намічено на наступний рік, для того, щоб потім спробувати четвертий раз очолити італійський уряд, пише в середу британська газета "Дейлі телеграф" з посиланням на його наближеного помічника Анджеліно Альфано.
"Існує серйозна основа для підтримки його висунення кандидатом, - повідомив він виданню. - Я вважаю, він вирішить висунути себе кандидатом. Багато хто, включаючи мене, просить його зробити це".
Про рішення Берлусконі знову балотуватися на виборах газеті стало відомо і з інших джерел всередині коаліції "Дім свободи", в яку входить і партія "Вперед, Італія". Її до минулого року очолював Берлусконі.
"Кілька останніх тижнів він вивчав дані опитувань, аналізуючи різні сценарії на виборах 2013 року, проводив консультації з партійцями, з представниками ділових та міжнародних кіл", - пише в свою чергу італійська газета "Коррьере делла сера".
Берлусконі був змушений піти у відставку в листопаді минулого року на хвилі критики щодо того, як він керував економічною ситуацією в країні в умовах кризи і на побоюваннях, пов'язаних з тим, що Італія буде втягнута в кризу єврозони.
На зміну Берлусконі прийшов "технічний уряд" Маріо Монті, мандат якого закінчується наступного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас