В Америці буде збудований найбільший у світі завод біоетанолу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Америці буде збудований найбільший у світі завод біоетанолу

Енергетика
560
Американська DuPont побудує в США найбільший в світі завод з виробництва біоетанолу, який зможе виробляти 27,5 млн л етанолу на рік.
Американська нафтохімічна компанія DuPont має намір побудувати в штаті Айова найбільший в світі завод з виробництва біоетанолу, який зможе переробляти 1,3 тис. т кукурудзи щодня і виробляти 27,5 млн л етанолу на рік.
Підрозділ DuPont - Danisco, придбаний компанією в 2011 році за рекордні 6,3 млрд доларів, уклав контракт на проектування та закупівлю обладнання для першого заводу з виробництва целюлозного етанолу DDCE з кукурудзи. Вартість контракту не розголошується.
Будівництво заводу триватиме від 12 до 18 місяців.
DDCE (дочірня компанія DuPont Biosciences) вже виробляє целюлозний етанол на дослідному заводі в штаті Теннесі.
Вироблений на новому підприємстві етанол буде змішуватися з бензином і реалізовуватися в рамках державних програм із виробництва біопалива.
На сьогоднішній день в світі спостерігається зростання виробництва і споживання етанолу. Біопаливо продається більш ніж в 40 країнах. Основна частина біоетанолу виробляється в Північній і Південній Америці, зокрема в США працюють близько 100 заводів. Світовим лідером поки залишається Бразилія. Державна програма з розширення виробництва етанолу реалізується також в Канаді. Біопаливо виробляється в Іспанії, Франції, Німеччині, Італії.
Відповідно до директив Євросоюзу, до 2020 року 10% палива повинні припадати на біоетанол.
Нагадаємо, в Україні Верховна Рада схвалила законопроект, що передбачає з 2014 року введення обов'язкового додавання до бензину 5% біоетанолу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас