Fitch: Понад 20% рейтингів банків світу перебувають під загрозою зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Понад 20% рейтингів банків світу перебувають під загрозою зниження

Казна та Політика
274
Більше 70% рейтингів всіх банків світу мають "стабільний" прогноз, і така ситуація зберігається вже п'ять кварталів поспіль, разом з тим, помітний явний знижувальний тренд, який, як наголошується в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, полягає в тому, що в другому кварталі поточного року 21,5% рейтингів опинилися на перегляді з можливістю зниження проти всього 18,8% у першому кварталі.
У новому звіті Fitch наголошується, що 60% знижень рейтингів, зроблених в минулому кварталі, припало на банки, що працюють на розвинених ринках, зокрема, у зв'язку зі зниженням суверенних рейтингів Іспанії, Греції та Японії.
Разом з тим, прогнози щодо рейтингів більшості банків ринків погіршилися у другому кварталі, що було пов'язано як з аналогічними рейтинговими діями, вжитими щодо суверенних емітентів (як у випадку з Індією, Венесуелою, Кіпром та Єгиптом), так і з рейтинговими діями відносно материнських структур банків.
У розвинених країнах велика частина банківських рейтингів знаходиться в категорії "А", хоча і тут помітне погіршення ситуації: їх частка знизилася в другому кварталі до 44% з 46,9% - у першому. Рейтингів в категорії "ВВВ" стало більше: 28,4% у другому кварталі проти 26,9% - у першому.
На ринках, що розвиваються, більшість рейтингів відноситься до категорії "ВВВ" (35,4% у другому кварталі) при цьому їх частка зростає (у першому кварталі було 35,4%), частка рейтингів з категорії "А", навпаки, падає (з 18,4% до 17,9%).
Кількість підвищувальних рейтингових дій зросла відносно першого кварталу вдвічі, проте в абсолютному вираженні їх все одно зовсім небагато: всього 16. Велика їх частина відноситься до ринків, зокрема, Росії, Казахстану і ринків Латинської Америки, що швидко зростають.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас