Посол Німеччини: Ніхто не вважає, що Тимошенко свята — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Німеччини: Ніхто не вважає, що Тимошенко свята

Енергетика
1860
В Європі не вважають, що екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зловживає довірою європейських послів, формуючи образ жертви.
Про це в інтерв'ю виданню КоммерсантЪ-Украина заявив посол Німеччини в Україні Ганс Юрген Гаймзьот.
"Я ні в якій мірі не поділяю таке враження. Ніхто не вважав і не вважає, що Тимошенко свята. Точно так само ніхто не вважає святими представників нинішньої української влади. Всі розуміють, що до газового договору є дуже великі питання. Але при цьому для всіх очевидно, що кримінальне законодавство в Україні використовується для того, щоб переслідувати значущих опозиційних політиків", - зазначив він.
"Врахуйте, що на всіх судових засіданнях у справі Тимошенко були присутні представники посольств або особисто посли, які в підсумку виявилися знайомими з перебігом процесу. Звичайно ж, ми не юристи, тому в суді був також представник датської Гельсінкської групи, у якого є досвід роботи прокурором. Так що думка про те, що європейці до цих пір не знайомі з подробицями справи, помилкова", - додав посол.
Раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що підтримка керівництвом європейських країн Юлії Тимошенко спрямована на вирішення їх проблем за рахунок українців.
Як повідомлялося, Київський районний суд Харкова під час засідання у справі корпорації ЄЕСУ 25 червня ухвалив рішення про призначення судово-медичної експертизи стану здоров'я Тимошенко.
Київський райсуд, який розглядає справу ЄЕСУ, 25 червня постановив призначити Тимошенко проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка має дати відповіді на питання суду, чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях. Проведення судмедекспертизи було доручено Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи.
28 червня Власенко заявив, що Тимошенко відмовилася від проведення комісійної судово-медичної експертизи.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас