Нафта дешевшає у вівторок на новинах з Норвегії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає у вівторок на новинах з Норвегії

Енергетика
925
Світові ціни на нафту знижуються у вівторок після того, як влада Норвегії заборонила профспілкам нафтогазової галузі проводити локаут, який повинен був початися в ніч на вівторок і загрожував повною зупинкою видобутку на шельфі країни, свідчать дані бірж.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 08.35 мск знизилася на 1,25 долара, або на 1,45%, - до 84,74 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 1,93 долара, або на 1,92%, - до 98,39 долара за барель.
Голова Мінпраці Норвегії Ханне Бьєрстрьом (Hanne Bjurstroem) заявила, що відповідно до повноважень свого відомства, вона розпорядилася припинити страйк у нафтогазовій галузі в зв'язку з важкими економічними наслідками, якими ці дії загрожують державі. Представники профспілок повідомили, що нафтовики підкоряться цьому рішенню і без затримки повернуться на свої робочі місця.
Компанія Statoil зазначала, що дефіцит виробництва "чорного золота" у разі локауту, брати участь в якому мали намір близько 6,5 тисячі робітників, міг скласти близько 1,2 мільйона барелів на день.
Крім того, з песимізмом інвестори відреагували на статдані з Китаю, що свідчать про уповільнення зростання обсягів імпорту країн. При цьому обсяг імпорту нафтопродуктів в минулому місяці в країні скоротився на 15% - до 21,7 мільйона тонн з 25,48 мільйона тонн місяцем раніше.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас