Азаров доручив провести розслідування проти імпорту нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров доручив провести розслідування проти імпорту нафтопродуктів

Енергетика
388
Микола Азаров доручив Мінекономіки та Міненерго вивчити можливість проведення спецрозслідування проти імпорту нафтопродуктів. Також прем'єр повідомив, що вважає за необхідне опрацювати питання доцільності застосування плаваючого акцизу в майбутньому.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству енергетики та вугільної промисловості вивчити ймовірність проведення спеціального розслідування щодо імпорту нафтопродуктів. Про це йдеться в тексті відповідного доручення за підсумками проведеної 25 червня наради під головуванням прем'єра.
Азаров провів нараду з керівництвом Мінекономіки, Міненерго та Мінфіну з метою вивчення способів підтримки вітчизняної нафтопереробної галузі.
"Прошу в установленому порядку опрацювати питання проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну продуктів переробки нафтової сировини", - цитуються слова прем'єра в документі.
Крім цього, Азаров доручив міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойку і голові НАК "Нафтогаз України" Євгену Бакуліну вивчити питання переробки нафти "Нафтогазу" на потужностях Кременчуцького ("Укртатнафта") і Лисичанського НПЗ.
Також прем'єр вважає за необхідне опрацювати питання доцільності застосування плаваючого акцизу надалі.
Раніше повідомлялося, що 6 червня міністр економіки Петро Порошенко повідомив, що Міненерго опрацьовує питання щодо можливості введення мита на імпортні нафтопродукти для стимулювання завантаження сировиною українських НПЗ.
У березні Кабмін розглядав можливість тимчасового скасування податку на додану вартість на імпорт нафтової сировини в Україну для стабілізації ринку нафтопродуктів.
На сьогоднішній день в Україні з шести нафтопереробних заводів повноцінно працює тільки один Кременчуцький НПЗ.
Так, Лисичанський НПЗ в березні зупинився на позаплановий ремонт. У квітні компанія "ТНК-BP" взялась за його консервацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас