Інвестори доплатили Німеччині за придбання її боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори доплатили Німеччині за придбання її боргів

Казна та Політика
512
Ставки за піврічними облігаціями Німеччини опинилися в від’ємній зоні за результатами аукціону 9 липня, повідомляє Agence France-Presse. Дохідність склала -0,03 відсотка річних.
Незважаючи на такі невигідні ставки, попит на аукціоні був дуже високим, склавши 5,5 мільярда євро, в той час як пропонувалося до продажу всього 4 мільярди. Більше того, згідно з прийнятою практикою, насправді були продані папери на 3,3 мільярда євро.
Показники Німеччини демонструють тенденцію, протилежну облігаціям периферійних країн єврозони. Так, вранці 9 липня на вторинному ринку десятирічні зобов'язання Іспанії досягли 7-відсоткової дохідності. Ця цифра часто свідчить про прохід паперами "точки неповернення", після чого суверенний емітент не зможе врятуватися від банкрутства без масштабну зовнішню допомогу.
Гостра боргова криза в єврозоні продовжує розвиватися навіть попри рішення останнього саміту ЄС, яке допускає рекапіталізацію банківських організацій безпосередньо з європейського стабфонду. Як вважалося, схвалення цього заходу повинно було знизити напруженість на ринку.
Зараз можливості позичати на відкритому ринку вже позбулися Греція, Португалія та Ірландія. Фінансові системи цих держав повністю залежать від допомоги Брюсселя, а дохідність їх облігацій становить десятки відсотків річних. В умовах кризи інвестори шукають порятунку своїх капіталів, розміщуючи їх у найбільш надійних паперах, навіть якщо це вкладення коштів є невигідним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас