Конституційний суд дозволив Росії втупити до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конституційний суд дозволив Росії втупити до СОТ

Казна та Політика
188
Конституційний суд Росії визнав таким, що відповідає конституції, протокол про вступ Росії до СОТ, тим самим давши добро на ратифікацію документа в Держдумі. Про це повідомляється в рішенні суду. Раніше до КС звернулася група депутатів від КПРФ і "Справедливої Росії", яка заявляла, що приєднання до торгового клубу обмежує права російських громадян.
У заяві суду наголошується, що "сам по собі міжнародний договір, який передбачає створення органу з вирішення суперечок, не може розглядатися як такий, що зазіхає на суверенітет Російської Федерації і принцип поділу влади".
При цьому судді КС зазначили, що розглядали договір тільки з позиції права, не оцінюючи його політичну та економічну доцільність. Суд заявив, що дотримання інтересів Росії та її громадян з цієї точки зору лежить в компетенції президента, уряду та інших органів законодавчої та виконавчої влади.
КПРФ і "Справедлива Росія" оскаржили ратифікацію протоколу, нарікаючи на те, що ратифікацію угоди про вступ до СОТ перетворили на формальність. Невдоволення депутатів викликало те, що не були зібрані коментарі регіонів до цього документу.
Протокол повинен бути ратифікований до 22 липня. Для його схвалення достатньо голосів "Єдиної Росії". Вступ Росії до СОТ було підтримано урядом РФ 13 грудня 2011 року, а протокол підписали 16 грудня того ж року в Женеві.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас