Світовий банк: Україна займає 19-е місце за надійністю бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк: Україна займає 19-е місце за надійністю бюджету

Казна та Політика
1509
За даними досліджень неурядових організацій, Україна посідає 19 місце в світі за прозорістю бюджету.
Про це під час презентації звіту Світового банку та Європейського Союзу повідомив економіст Світового банку з державного сектору Олексій Балабушко, передає УНН.
"Насправді прозорість бюджету, а саме публічність інформації, яка існує в країні з приводу бюджетних пропозицій, розгляду бюджету тощо - дійсно є однією з найкращих у світі. І це підтверджується не тільки саме цим дослідженням (звітом Світового банку), а й дослідженням, яке робиться неурядовими організаціями і називається індекс відповідності бюджету, який робиться раз на кілька років", - зазначив Балабушко.
Він зазначив, що останнє таке дослідження, яке було проведено в 2010 році, свідчить про те, що Україна за цим показником посідає 19-е місце в світі.
Нагадаємо, Україна приєдналася до Світового банку в 1992 році. Зобов'язання фінансової установи перед Україною складають більше 7 мільярдів доларів на 39 операцій. Міжнародна фінансова корпорація інвестувала в цілому 1 мільярд 657 мільйонів доларів в 63 проекти та залучила додаткові 632 мільйони доларів у вигляді синдикованих кредитів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас