Іспанія готова створити банк "поганих активів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія готова створити банк "поганих активів"

Казна та Політика
118
Міністри фінансів єврозони проведуть чергову зустріч у Брюсселі в понеділок, щоб узгодити основні умови, на яких Іспанія зможе отримати 100 млрд євро на рекапіталізацію банківського сектора, а також обговорити питання розподілу пов'язаних з цим ризиків в довгостроковій перспективі.
Як пише газета Financial Times, посилаючись на джерела в іспанському уряді, Мадрид готовий створити єдиний банк "поганих активів", якщо цього вимагатиме ЄС.
Цей крок призведе до появи центрально керованої організації, показники якої буде легко відстежувати, що, ймовірно, послабить побоювання європейських лідерів стосовно того, яким чином буде здійснюватися нагляд за проблемними банками країни.
Поки неясно, хто буде керувати такою організацією, а також яким чином будуть оцінюватися "погані" активи, передані в банк, одначе обіцянка іспанського уряду створити такий орган допоможе країні отримати доступ до кредитів вже в найближчі місяці.
Уряд Іспанії вже кілька разів обговорював ідею створення банку "поганих активів" за сім місяців своєї роботи, проте відмовлявся від неї через високі витрати на фінансування такої структури.
Міністр фінансів Іспанії Луїс де Гіндос заявив, що виділення Євросоюзом допомоги банківському сектору країни зробило можливість створення єдиного банку проблемних активів більш реальною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас