Міністри фінансів ЄС обговорять можливості виходу з кризи 20 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів ЄС обговорять можливості виходу з кризи 20 липня

Казна та Політика
224
Зустріч голів фінансових відомств єврозони - Єврогрупи, присвячена подальшим крокам з виходу з боргової кризи, пройде 20 липня 2012 року. Про це заявив міністр фінансів Франції П’єр Московічі, передає France 24.
Найближче засідання Єврогрупи відбудеться сьогодні. За словами Московічі, на ньому міністри повинні "привести в дію" раніше схвалені рішення. Очікується, що на додатковій нараді буде заслухано доповідь про реалізацію програм і, в разі необхідності, ухвалено поправки до них.
Московічі також позитивно оцінив схему рекапіталізації банківського сектора Іспанії. При цьому він наголосив, що монетарним регуляторам єврозони для зменшення негативних наслідків необхідно діяти якомога швидше.
Раніше повідомлялося, що експерти рейтингового агентства Moody's вважають, що новий пакт ЄС, покликаний допомогти периферійним країнам, може негативно вплинути на кредитоспроможність найсильніших економік регіону.
На думку аналітиків, нормалізація ситуації на європейському борговому ринку можлива лише через кілька років, при цьому ймовірні нові спалахи кризи.
Унаслідок спрощеного доступу банків ЄС до європейських стабілізаційних фондів запаси коштів вичерпаються набагато швидше, що, в свою чергу, може вимагати більшого вливання коштів від країн з розвиненими економіками, в першу чергу - від Німеччини і Франції.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас