Референдум щодо імпічменту президенту обійдеться Румунії в 21 млн. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Референдум щодо імпічменту президенту обійдеться Румунії в 21 млн. євро

Казна та Політика
171
Референдум щодо імпічменту президенту Румунії Траяну Бесеску пройде 29 липня, а на його проведення з державного бюджету буде витрачено більше 21 млн євро.
Про це повідомив після надзвичайного засідання уряду міністр у справах адміністрації Румунії Віктор Паул Добре, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
"На організацію та проведення референдум 29 липня уряд затвердив кошторис витрат: з держбюджету додатково буде виділено більше 95 млн леїв (більше 21 млн євро)", - повідомив журналістам В.П.Добре.
За його словами, кошти будуть витрачені на виготовлення близько 20 млн виборчих бюлетенів, печаток для виборчих дільниць, а також на інформаційну і підготовчу кампанію.
Як повідомляло агентство, напередодні парламент Румунії оголосив президенту Траяну Бесеску імпічмент. Згідно з Конституцією Румунії, парламентське рішення має бути затверджене на загальнонаціональному референдумі.
В той же день уряд Румунії вніс зміни в закон про референдум щодо імпічменту, згідно з якими, результати будуть визнані дійсними, якщо за імпічмент проголосують більшість виборців, що брали участь у референдумі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас