Веб-камери з виборчих дільниць перемістять на вулиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Веб-камери з виборчих дільниць перемістять на вулиці

Казна та Політика
349
Веб-камери, якими під час виборів обладнають виборчі дільниці, потім будуть використовувати для підвищення громадського порядку на вулицях населених пунктів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook.
"Ми збираємося використовувати ці камери після виборів саме так, як ви пропонуєте. Перш за все, з точки зору підвищення безпеки наших міст і населених пунктів", - відповів М.Азаров користувачеві.
Він нагадав, що недавно відвідував "Центр оперативного реагування міліції" (ЦОРМ) в Донецьку. В цей центр зводиться інформація відеоспостереження з 800 камер, встановлених на різних вулицях м. Донецька.
"Практично вся центральна частина Донецька знаходиться під постійним моніторингом правоохоронних органів. А швидкість реагування на звернення громадян за телефоном 102 стала практично миттєвою. Тобто відразу ж, в режимі онлайн, після отримання сигналу дається команда або пересувній міліцейській групі, або стаціонарним постам негайно направлятися до місця події. Це дозволяє дуже швидко координувати зусилля правоохоронних органів. Я вважаю, саме так на першому етапі ми використовуватимемо ці камери після виборів", - пояснив М.Азаров.
Крім того, прем'єр-міністра зацікавила пропозиція користувача Facebook встановити такі камери в кабінетах чиновників. "Ідея про встановлення веб-камер у кабінетах чиновників, на мою думку, дуже правильна. Єдине: треба подумати з точки зору збереження державної таємниці, а в цілому ваша пропозиція цікава", - сказав М.Азаров.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас