ЗМІ: Білоруська влада в 40 разів занижує показники безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Білоруська влада в 40 разів занижує показники безробіття

Казна та Політика
366
Реальне безробіття в Білорусі приблизно в 40 разів перевищує офіційне, свідчать дані власного дослідження Gallup.
Згідно з опитуванням, проведеним американським інститутом громадської думки Gallup, рівень реального безробіття в Білорусі за підсумками 2011 року серед жінок склав 30%, серед чоловіків - 19%. Враховуючи співвідношення між економічно активними жінками і чоловіками, можна розрахувати загальний показник реального безробіття для Білорусі - 24%, що в 40 разів вище від офіційного показника.
Нагадаємо, що за даними Белстата, офіційне безробіття в Білорусі за підсумками 2011 року склало 0,6%. Дана цифра відображає частку безробітних, зареєстрованих в органах з праці, від загального числа економічно активного населення. Таких на кінець минулого року, за офіційними даними, налічувалося 4,655 млн. осіб, у тому числі 2,376 млн. жінок і 2,279 млн. чоловіків.
Білорусь не розраховує рівень безробіття за методикою Міжнародної організації праці, яка передбачає врахування не лише офіційно зареєстрованих як безробітних громадян, але і тих, хто в звітний період знаходився в пошуках роботи.
У свою чергу, Gallup опитує повнолітніх громадян на предмет їх зайнятості, уточнюючи чи працює опитуваний повний або неповний робочий день. Тим, хто приходить на роботу на неповний робочий день, задають питання, чи хочуть вони перейти на повний робочий день. Потім дані про тих, хто зайнятий повний день, підсумовуються з даними тих, хто працює неповний робочий день і не бажає при цьому переходити на повний, і таким чином виводиться показник реального безробіття.
Нагадаємо, нещодавно Business Insider опублікував свій щорічний індекс бідності країн світу-2012. Індекс бідності ґрунтується на оцінці рівня безробіття і темпів інфляції на місцях. Чим він вищий, тим бідніше населення тієї чи іншої країни. У першу десятку потрапили дві колишні радянські республіки: Туркменістан і Білорусь.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас