Нафта продовжила різке зниження на статистиці зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжила різке зниження на статистиці зі США

Енергетика
891
Нафтові котирування в п'ятницю, 6 липня, знизилися на тлі стурбованості інвесторів через темпи відновлення економіки США після публікації слабких даних щодо безробіття за червень, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів знизилися на $2,51 - до $98,19 за барель.
На нью-йоркській біржі NYMEХ (New York Merchantile Exchange) вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil впала на $2,77 - до $84,45 за барель.
Відзначається, що безробіття в США в червні збереглося на рівні травня 8,2%, проте кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки збільшилася на 80 тисяч при прогнозі зростання на 100 тисяч.
Не додали учасникам ринку оптимізму новини про те, що Міжнародний валютний фонд планує знизити свій квітневий прогноз щодо зростання світової економіки в поточному році. За словами голови організації Крістін Лагард, прогноз щодо зростанню світової економіки трохи нижчий, ніж передбачалося три місяці тому. Очікується, що новий прогноз буде опублікований через десять днів. При цьому Лагард не назвала масштаби можливого зниження економічних прогнозів фонду.
Раніше повідомлялося, що США планує подвоїти видобуток нафти в сланцевих пластах до 2035 року, повідомляється в першій доповіді Управління енергетичної інформації (EIA), присвяченій важкодоступним запасам нафти.
Згідно з прогнозами експертів EIA, до 2035 року видобуток нафти зі сланцевих пластів складе 1,23 млн барелів на добу, а в 2012 році - 720 тис. барелів на добу, склавши 12,5% всього видобутого обсягу в США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас