ФИФА: ринок міжнародних трансферів обвалився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФИФА: ринок міжнародних трансферів обвалився

1452
Протягом останніх шести місяців по всьому світу різко скоротилася кількість трансферів і впали ціни на гравців, повідомляє міжнародний керівний орган ФІФА. За перше півріччя 2012 року кількість завершених трансферів скоротилася на 9%, тоді як загальна вартість угод упала на 34%.
Загальний дохід від 4793 трансферів по всьому світу склав 576 мільйонів доларів. Такі цифри оприлюднила організація Transfer Matching System - орган ФІФА, який займається системою трансферів і завдяки використанню сучасних електронних технологій стежить за тим, щоб трансфери були прозорими.
"Нам ще треба подивитися, що буде відбуватися в липні і серпні, коли відкриються трансферні вікна Європи, щоб зрозуміти, це просто тимчасовий спад чи частина тривалої тенденції", - сказала Ізабель Солаль з TMS. Пані Солаль додала, що причиною застою на ринку трансферів, можливо, є економічний спад в багатьох країнах і нові правила трансферів, які ввела УЄФА.
"Клуби намагаються вирівнювати доходи і витрати, але ситуація проясниться ближче до вересня", - сказала вона в інтерв'ю Бі-Бі-Сі. Цифри, озвучені органом ФІФА, стосуються лише міжнародних трансферів і не включають статистику переходів гравців між клубами однієї країни.
П'ять найбільших футбольних ліг - Англії, Німеччини, Франції, Італії та Іспанії - відкривають трансферні вікна з 1 липня по 31 серпня. Традиційно, першу частину гучних угод європейські клуби укладають протягом першого трансферного вікна, яке відкривається в січні, а під час літнього трансферу здійснюються гучні переходи другого півріччя.
Згідно з "чесними правилами", ухваленими УЄФА, клуби можуть купувати гравців тільки за готівку, причому це повинні бути кошти, зароблені клубом, а не позика або спонсорські гроші.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас