Тігіпко: Через три місяці чорнобильці будуть самі обирати санаторії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Через три місяці чорнобильці будуть самі обирати санаторії

Казна та Політика
450
Верховна рада підтримала ініціативу Міністерства соціальної політики і скасувала тендери на путівки для чорнобильців. Про це під час наради "Соціальні ініціативи Президента України" в Харкові заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент УНН.
"Через 3 міс. вступить в силу порядок надання ваучерів на оздоровлення для чорнобильців. Верховна Рада визначає вартість путівки, Кабінет Міністрів визначає порядок. В цьому році на ці путівки виділено 382 млн. грн. Людина отримує ваучер і сама вибирає установу для оздоровлення. Тобто тепер будуть конкурувати послуги, а не хабарі", - зазначив Тігіпко.
За його словами, така практика вже позитивно зарекомендувала себе в сфері надання інвалідних візків. "Ми вперше відмовилися від тендеру і перейшли на ваучеризацію послуги надання інвалідних візків. Тепер інвалід вибирає візок разом зі своїм лікарем.
Визначили 16 типів візків, визначили ціну за них. Таким чином ми закінчили з корупцією, яка була в цій справі. Були випадки, коли привозили неякісні візки, які працювали 3 місяці, а надавався цей візок на 5 років", - підкреслив віце-прем'єр-міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас