У Росії заборонили рекламу алкоголю у ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії заборонили рекламу алкоголю у ЗМІ

195
У середу, 4 липня, Державна Дума на пленарному засіданні схвалила в другому читанні законопроект про заборону реклами алкоголю в інтернеті і в періодичних друкованих виданнях.
Як зазначається, його норми зазнали істотних змін між першим і другим читаннями і зараз вводять заборону на рекламу всього алкоголю в інформаційно-телекомунікаційній мережі інтернет, в той час як раніше законопроект поширювався тільки на сайти зареєстрованих ЗМІ.
Експерти вважають, що на практиці така заборона важка для виконання і може спричинити відтік рекламодавців на закордонні сайти.
Закон набирає чинності з 1 січня 2013 року. Це, за словами голови комітету Держдуми Ігоря Руденського, обумовлено тим, що періодичні друковані видання, як правило, укладають договори з рекламодавцями на рік. Введення перехідного положення дозволить сторонам виконати умови за договорами.
Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна повинна йти до повної заборони реклами, включаючи і приховану, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива та слабоалкогольних напоїв.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас