В Україні змінились правила автоцивілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінились правила автоцивілки

2614
Верховна Рада України схвалила законопроект, який вносить зміни до норм обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ) з пропозиціями Президента. За проект закону проголосували 263 народні депутати за мінімальної кількості 226, повідомляє РБК-Україна.
Раніше повідомлялося, що закон ухвалили в цілому ще 15 березня, проте 7 квітня Янукович ветував його з вимогою вилучити із закону норми, проти яких виступали великі страховики. Тим не менш, документ з поправками також був ветований українським президентом.
"Законом суттєво ускладнюється порядок реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів шляхом введення додаткової обов'язкової вимоги - наявності укладеного договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власника наземного транспортного засобу. Зазначена вимога не відповідає здійсненим ВР, Кабінетом міністрів крокам до спрощення порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів", - повідомлялося в пропозиції Президента.
Між тим, на думку учасників ринку, норма, проти якої виступив президент, є технічною.
Крім того, Янукович не був згоден з тим, що ДАІ буде здійснювати контроль над наявністю договорів ОСАЦВ не тільки при складанні протоколів про порушення ПДР і оформленні матеріалів ДТП, але й під час реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів.
При цьому страховикам була вигідна відстрочка в законі, так як дата вступу в силу закону, який чітко прописує розміри виплат постраждалим за здоров'ям, але не містить прямого дозволу підвищувати тарифи ОСАЦВ, віддалялася.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас