ООН подасть на Україну до суду у разі заборони пропаганди гомосексуалізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН подасть на Україну до суду у разі заборони пропаганди гомосексуалізму

1749
В ООН вважають, що закон, який знаходиться на розгляді Верховної Ради України, про заборону пропаганди гомосексуалізму суперечить низці міжнародних договорів, ратифікованих Україною, і порушує права людини.
На думку експертів ООН, ці основні права включають права на рівність і гідність, свободу від дискримінації та свободу слова, зборів та доступу до інформації, що закріплені у Загальній декларації прав людини, Європейській конвенції про захист прав людини, Конвенції про права дитини, Міжнародному пакті про громадянські і політичні права, Резолюції ООН про права людини, сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність і Декларації про захисників прав людини, пише УНН.
Європейська конвенція про захист прав людини (ЄКПЛ) забороняє державам, які її підписали, обмежувати свободу вираження та свободу зібрань, особливо уразливих меншин, таких як групи ЛГБТ, і забороняє дискримінацію за будь-якою ознакою, зокрема за ознакою сексуальної орієнтації.
Таким чином, Україна як сторона ЄKПЛ, може піддатися ризику звинувачення з боку Європейського суду з прав людини, якщо вона схвалить запропоновані в законопроекті зміни до законодавства, тому що цим вона порушить права ЛГБТ на мирні зібрання та на свободу від дискримінації, закріплені в Конвенції.
Крім того, схвалені Україною в Комітеті Міністрів Ради Європи Рекомендації щодо боротьби з дискримінацією за ознаками сексуальної орієнтації або Європейська конвенція про захист прав людини та основних свобод застосовна на національному рівні. За словами експертів ООН, запропонований законопроект йде врозріз з власною Конституцією України, ставлячи під загрозу невідчужувані і непорушні права і свободи людини, гарантовані їм.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас