Іноземні ЗМІ: справжнім переможеним в Євро-2012 стала Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні ЗМІ: справжнім переможеним в Євро-2012 стала Україна

2313
Керівництво країни чекало від Чемпіонату Європи з футболу імпульсів розвитку для української економіки - одначе інвестори досі демонструють слабкий інтерес. "Корупція і відсутність правової безпеки в Україні продовжують відлякувати іноземні компанії", - пише Financial Times Deutschland.
Київ обіцяв, що ЧЄ залучить в країну інвестиції і підвищить інтерес до країни, що неминуче має призвести до економічного буму. "Надії на те, що чемпіонат залучить більше інвесторів, не справдилися", - говорить Свен Хеннігер, чия компанія Ukraine Consulting працює в країні вже 6 років. На його думку, фактором, що відлякує, як і раніше, залишається корупція і відсутність правової безпеки в країні - і ЧЄ не зміг нічого змінити.
Ще одним фактором, який ускладнює відносини між Німеччиною та Україною, є доля лідера опозиції Юлії Тимошенко, яка перебуває у в'язниці. Однак Хеннігер не вважає, що конфлікт навколо Тимошенко вплинув на стратегічні рішення німецьких компаній.
І тим не менше, продовжують автори публікації, на ЧЄ приїхало менше фанатів і ефект від реклами спортивного заходу виявився набагато скромнішим саме через суперечку навколо Тимошенко, процесу над нею і умов її утримання.
"Лише п'ята частина інвестицій в цей масштабний спортивний захід припадає на частку приватних інвесторів. Решта - державні інфраструктурні проекти, які (...) пробили велику діру в бюджеті країни", - йдеться в статті.
Сьогодні українська економіка не може покластися і на доходи від експорту: на тлі падіння цін на світових ринках українська вугільна і сталеливарна промисловість не стануть рятувальним кругом для країни.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас