НБУ продовжує піарити гривню і президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продовжує піарити гривню і президента

1483
У НБУ хочуть, щоб українці співали пісню про гривню на весіллях, іменинах і просто в сімейному колі.
НБУ продовжує поширювати диски з піснею про гривню, а в інтернет-просторі з'явилися темники, які називають цей твір народною творчістю.
Нацбанк поширив 7336 примірників аудіо-дисків з піснею "Наша гривня", йдеться в листі департаменту комунікацій НБУ.
У листі повідомляється, що вартість одного диска становила 2грн. 20 коп. Фінансування випуску дисків проводилось за рахунок коштів, призначених для висвітлення діяльності НБУ.
Ідея пісні про національну валюту належить Михайлу Гойхману, який і написав слова і музику. Виконавцями пісні є соліст ансамблю пісні і танцю Збройних сил України Сергій Юрченко та заслужена артистка України Наталка Карпа. Аранжувальник - Олег Шак.
Нагадаємо, 20 червня, в день банківських працівників, у НБУ відбувся святковий концерт, на якому вперше прозвучала пісня "Наша гривня". Пісня являє собою мадригал національній грошовій одиниці і президенту України. В алегоричній формі народ України дякує керманичу, який веде між рифів і скель корабель і визначає правильний курс: "Президентові щиру подяку складаю за стабільність в державі, а це - головне".
На цьому тижні в ЗМІ з'явилися літературні замітки, присвячені тому, що скарбниця української народної творчості поповнилася новою піснею. На думку літературознавців, які побажали зберегти інкогніто, сьогодні можна констатувати появу нової традиції: українці в останні два тижні почали масово виспівувати вихваляння гривні і президенту на сільських весіллях. Власне, замітка всього одна, з невеликими правками розтиражована на десятках українських сайтів, подана в одних випадках як редакційна стаття, в інших як новина. Наведемо невелику цитату: "Сьогодні пісня про гривню звучить на весіллях і іменинах на просторах усієї України, від квітучих полів Полтавщини до дрімучих лісів Галичини. В основі цього унікального твору лежить співучий мотив, створений в стилі українських народних пісень, і задушевні тексти, що легко запам'ятовуються... "
Літературно-критичні роздуми на цю тему опубліковані не тільки в суспільно-політичних медіа, а й на спеціалізованих інтернет-ресурсах. Зокрема, на сайті Prostobank.ua замітка з'явилася в рубриці "Прес-реліз". Хто автор цього "прес-релізу", не сказано. Залишається припустити, що - вдячний народ України.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас