Експерт: Після закінчення Євро-2012 не варто очікувати притоку інвестицій в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Після закінчення Євро-2012 не варто очікувати притоку інвестицій в Україну

Казна та Політика
736
Після закінчення Євро-2012 не слід очікувати притоку інвестицій в Україну. Про це на круглому столі з підбиття перших результатів Євро-2012 заявив член ради Національного банку України Роман Шпек, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вважати, що Євро буде початком розвитку інфраструктури або сплеску інвестиційної діяльності не варто, тому що не ті інвестують, хто уособлює такий масовий портрет вболівальника в Європі, але те, що багато позитивної інформації пішло в європейський простір, безумовно, є заслугою і організаторів Євро, і України", - сказав Шпек.
За його словами, українська економіка, хоч і розвивається, але перебуває в глибокій кризі, і футбольний чемпіонат не здатний вирішити дані економічні проблеми.
"Загальне враження України матиме позитивний вплив, але якщо податкова політика буде непередбачуваною або макроекономічна політика буде суперечливою, сказати, що чемпіонат Європи з футболу може дати відповідь або нівелювати ці питання, неможливо. Якщо подивитися на загальний стан української економіки, тобто глибоку кризу, при тому, що економічний розвиток триває, але є криза на структурному рівні і сказати, що інвестиційна привабливість зросте за рахунок чемпіонату з футболу, в той час, щоб інвестувати в енергетику, потрібно ухвалити серйозні рішення: і структурні, і цінової та тарифної політики. Тут неможливо одне замінити іншим", - сказав Шпек.
Він додав, що організатори Євро в Україні не зорієнтувалися, ким насправді є європейський уболівальник: "Ми будували і постійно переживали скільки у нас місць в 5-зіркових та 4-зіркових готелях. Ми не розуміли, кого будемо приймати, і тому готелі були дещо не завантажені".
Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович назвав підготовку до Євро-2012 додатковим фактором економічного зростання України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас