МВФ знизить прогноз глобального зростання на 2012 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ знизить прогноз глобального зростання на 2012 р.

Казна та Політика
281
Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизить прогноз глобального економічного зростання на цей рік внаслідок слабкого потоку інвестицій, а також несприятливої ситуації на ринку праці та у виробничому секторі в Європі, США, Бразилії, Індії та Китаї. Про це заявила голова фонду Крістін Лагард, передає телеканал "Росія 24".
"Глобальний економічний прогноз буде дещо гіршим, ніж ми припускали всього три місяці тому, - наводить агентство Bloomberg слова Лагард під час виступу в Токіо. Вона додала, що навіть відповідність зниженому прогнозу буде тільки за ефективного впровадження урядами "правильних заходів" (очевидно, у випадку європейських держав маються на увазі рішення, ухвалені за підсумками засідання останнього саміту).
Новий прогноз, за словами голови МВФ, буде опублікований протягом 10 днів.
Лагард зазначила, що в останні кілька місяців багато індикаторів ділової активності - інвестиції, зайнятість, виробництво - погіршилися. "І це відбувається не тільки в Європі і в США", - підкреслила голова МВФ. Вона додала, що спад відбувається не тільки в розвинених країнах, але і в економіках ринків, що розвиваються: Бразилії, Китаю та Індії. На частку цих трьох країн і Росії, за її оцінками, припаде більше 20% світової економіки цього року.
Нагадаємо, в квітні ц.р. МВФ підвищив прогноз зростання світової економіки на поточний рік на 0,2 в.п. до 3,5%, на 2013 р. - до 4,1%, але попередив, що ризики залишаються і процес відновлення все ще дуже невпевнений.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас