США оскаржили у СОТ китайські мита на американські автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США оскаржили у СОТ китайські мита на американські автомобілі

392
Влада США подала до СОТ скаргу на китайські експортні мита, введені відносно автомобілів американського виробництва.
Американська влада подала до СОТ скаргу на китайські експортні мита, введені відносно автомобілів виробництва США. Про це, як повідомляє Reuters, заявив прес-секретар організації торгівлі Кіт Роквелл.
Китайці ввели загороджувальні мита на американські машини терміном на два роки в минулому грудні. За інформацією адміністрації Барака Обами, мита зачіпають близько 80% імпортних автомобілів, вироблених на території США. Міністерство комерції КНР повідомляло тоді, що антидемпінгові збори введені відносно компаній, які за рахунок урядових субсидій продають свої машини в Китаї дешевше, ніж в США.
ЗМІ повідомляли, що дії влади КНР стали відповіддю на обмеження, встановлені в США на ввезення китайських автомобільних шин і сонячних батарей. Американські виробники аналогічних товарів раніше також скаржилися на демпінг з боку Китаю.
Більшість американських автомобілів, що продаються в КНР, виробляються там же. Винятком є елітні автомобілі і машини з двигунами об'ємом понад 2,5 літра - вони виробляються в США. У минулому році обсяг експорту таких автомобілів в КНР з Америки склав 3 мільярди доларів.
Раніше США разом з Євросоюзом і Японією оскаржили в СОТ рішення Китаю обмежити експорт рідкісноземельних металів, необхідних при випуску високотехнологічної продукції. Частка КНР у видобутку цих металів становить 97 відсотків; після введення обмежень на експорт ціни на них виросли в п'ять разів. У травні цього року Пекін подав відповідну скаргу до СОТ з протестом проти загороджувальних заходів США, вжитих відносно китайських товарів на загальну суму 7,29 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас