HTC виграла патентну суперечку в Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HTC виграла патентну суперечку в Apple

570
Тайванська компанія HTC виграла суд у Лондоні. Позивач - Apple - стверджувала, що HTC порушила її права на 4 патенти, які використовуються в мобільних пристроях.
Спірні патенти описували технології розблокування гаджетів за допомогою певного жесту на сенсорному екрані (slide-to-unlock), використання мультимовної клавіатури, роботи з зображеннями та елементами екрану. Патент на технологію slide-to-unlock є предметом суперечок між Apple та іншими учасниками ринку: Samsung Electronics і Motorola Mobility.
Представники Apple відмовилися від коментарів. HTC сприйняла постанову позитивно, заявивши, що вона підтверджує, що претензії Apple до HTC необґрунтовані.
"Ми розчаровані тим, що Apple воліє змагатися в суді, а не на відкритому ринку", - сказав прес-секретар HTC.
Лондонський суд ухвалив, що патенти, що описують технології мультитач та інші особливості ПЗ iPhone, не є дійсними через дуже нечіткі і розпливчасті формулювання.
Як повідомляється, американська компанія намагалася перекрити доступ тайванській компанії на свій рідний ринок. У липні 2011 року HTC визнали винною в порушенні двох патентів Apple, але пізніше заборону на ввезення було знято.
Нагадаємо, нещодавно Каліфорнійська суддя Люсі Кох наклала тимчасову заборону на продаж смартфона Samsung Galaxy Nexus в США. Це друга судова перемога Apple в патентній війні з Samsung менш ніж за тиждень. Нагадаємо, 26 червня та ж Кох заборонила продажі планшета Galaxy Tab, який, як вважає позивач, повторює iPad.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас