Топ-10 найбільш високооплачуваних акторів у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-10 найбільш високооплачуваних акторів у світі

10240
Згідно з оцінкою журналу Forbes, Том Круз заробив $75 млн в період з травня 2011 по травень 2012 рр., що робить його найбільш високооплачуваним актором Голлівуду. Ця сума буде грати ключову роль в суді при розлученні з Кеті Холмс, особливо враховуючи той факт, що Холмс у своєму позові вимагає опікунства над донькою.
Рішення Кеті Холмс розлучитися з Томом Крузом, безперечно, стало головною світською новиною останніх днів. Відомо, що Круз і Холмс до весілля підписали шлюбний контракт, який чітко обумовлює всі фінансові питання в разі розлучення. Але, як стверджує адвокат Джеф Лендерс, шлюбний контракт, як правило, не має пункту про аліменти на дітей. У Нью-Йорку розмір фінансової підтримки на дітей базується на наступній формулі: 17% від загального доходу подружжя. Але це не означає, що Холмс отримає для Сурі $9 млн. "Є обмеження, - говорить Лендерс. - Точну суму аліментів при доході вище $400 тисяч визначає суддя".
Друге місце в престижному списку займають відразу два актори: Леонардо ДіКапріо і Адам Сендлер, які в період з травня 2011 по травень 2012 рр. кожен заробили по $37 млн. В десятку також увійшли Саша Барон Коен, Джонні Депп, Віл Сміт і Марк Уолберг. При складанні списку Forbes враховував попередню оплату за фільм, відсотки від прибутку, авторський гонорар, а також дохід від участі в рекламі і просуванні товарів та послуг.
Список найбільш високооплачуваних за останній рік акторів Голлівуду
№ 1. Том Круз, $75 млн
Новина про майбутнє розлучення трохи затьмарила по-справжньому успішний рік кінозірки. Касовий збір останнього сиквела "Місія нездійсненна" перевищив $700 млн. Але ще декілька років тому в актора було все погано і в особистому, і в професійному житті. Багатьох тоді здивували його стрибки на дивані на шоу Опри Вінфрі, коли він повідомив про одруження з Кеті Холмс, не зрозуміли фанати і його шалену пропаганду саєнтології. У той же рік з тріском провалився фільм "Місія нездійсненна - 3".
№ 2. Леонардо ДіКапріо, $37 млн
Останній фільм ДіКапріо "Дж. Едгар" не був успішним ні на "Оскарі", ні в кінотеатрах. Знята режисером Клінтом Іствудом стрічка заробила в світовому кінопрокаті лише $80 млн. Проте актор продовжує вимагати за кожен фільм $20 млн. Найближчим часом на екрани вийде нова робота ДіКапріо - "Великий Гетсбі" у форматі 3D.
№ 3. Адам Сендлер, $37 млн
Можливо, критики ненавидять фільми з участю Сендлера, але досить великий сегмент глядачів обожнює їх. Стрічка "Однокласники", випущена в 2010 р., отримала 10 негативних відгуків зі 100 на сайті критиків Rotten Tomatoes, але її касові збори побили всі рекорди. Але успіх Сендлера не дуже рівний. Так, фільм 2011 р. "Такі різні близнюки" заробив $180 млн, що не покрило витрати на виробництво і рекламу картини.
№ 4. Дуейн Джонсон, $36 млн
Джонсон - рятівник кіносеріалів. У 2011 р. він допоміг сиквелу "Швидкий і лютий" стати найуспішнішим кіносеріалом в історії. Завдяки Джонсону другий фільм "Подорожі до центру Землі" заробив більше, ніж перший фільм. Нам доведеться почекати наступної весни, щоб подивитися, чи зможе він врятувати і сагу "Стрибок кобри".
№ 5. Бен Стіллер, $33 млн
Стіллер - найбільш високооплачуваний комедійний актор в Голівуді. Його фільми "Знайомство з батьками" і "Ніч у музеї" заробили величезну кількість грошей, а касовий збір його мультиплікаційного кіносеріалу "Мадагаскар" перевищив $1,6 млрд. Нова картина за участю Стіллера "Патруль" мала деяку плутанину c назвою. Спочатку стрічка мала назву "Громадський патруль", але кіностудія Fox змінила назву після смерті підлітка від рук бійця громадського патруля.
№ 6. Саша Барон Коен, $30 млн
Незважаючи на те, що Коен заробив $30 млн, він не увійшов до списку Forbes "100 найвідоміших людей". Це сталося через те, що рейтинг формується на основі зароблених грошей та популярності, а Коен рідко спілкується з пресою і маловідомий. Коли йому необхідно просування фільму, він з'являється в образі кінохарактера.
№ 7. Джонні Депп, $30 млн
Як і Круз, Депп перебуває в процесі болючого розлучення. Але особисті проблеми не зашкодять його кінематографічній кар'єрі. Він брав участь лише в трьох фільмах, які змогли заробити більше $1млрд. Можливо, тому студії не дивуються невдачі останньої стрічки "Похмурі тіні". "Самотній рейнджер" - новий фільм за участю Деппа.
№ 8. Віл Сміт, $30 млн
Сміт повернувся на великий екран цього літа з новим блокбастером "Люди в чорному 3". Фільм вже заробив $600 млн. Наукова фантастика "Після землі" - наступна стрічка з його участю. У цій картині Сміт грає разом зі своїм сином Джейденом, який, на думку критиків, вже популярніший, ніж батько.
№ 9. Марк Уолберг, $27 млн
Уолберг поступово стає одним із найбільш затребуваних акторів Голлівуду. Він довів, що може відмінно зіграти таку серйозну роль, як Міккі в "Бійці". Не проблема для нього і участь в популярному серед глядачів жанрі - комедії. Так, "Січнева контрабанда" заробила в свій перший вихідний $54 млн.
№ 10. Тейлор Лотнер, $26,5 млн
Незважаючи на те, що Лотнер і його партнер за "Сутінками" Роберт Паттінсон заробили в минулому році однакову суму, тільки Лотнер увійшов до списку "100 найвідоміших людей". Причина - фільм "Погоня" і його широка рекламна кампанія. Цієї осені на екрани вийде "Світанок. Частина 2", остання частина саги "Сутінки".
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас