Співробітники ЄЦБ поскаржились профспілці на важку роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники ЄЦБ поскаржились профспілці на важку роботу

188
Криза призвела не тільки до рекордного рівня безробіття в зоні євро, але і завалила співробітників Європейського центробанку технічною роботою, пов'язаною з її подоланням. Понаднормові, що підносилися кілька років тому як тимчасове явище, стали перманентними і доводять співробітників до стресу і проблем в особистому житті, з'ясувала профспілка Ipso. Вона зажадала від голови ЄЦБ Маріо Драгі збільшення штату, пише "РБК daily".
Більше трьох чвертей (80%) з 715 співробітників ЄЦБ, опитаних Ipso, скаржаться на перевантаженість роботою, причому 74% з них відзначають, що це "перманентна ситуація". Також три чверті співробітників заявили про постійні понаднормові, які в більшості випадків (77,7%) не оплачуються. "У ЄЦБ недостатньо співробітників, щоб виконувати існуючі завдання, не кажучи про те, щоб займатися новими функціями, значення яких зростає", - зазначив Ipso в листі до Драгі.
Останнім часом співробітники Європейського центробанку стали активно брати участь у виїзних перевірках міжнародної трійки кредиторів, що включає крім самого ЄЦБ Євросоюз і Міжнародний валютний фонд. Причому з урахуванням рішення про створення єдиного європейського банківського регулятора в структурі ЄЦБ, ухваленого на останньому саміті зони євро, роботи у співробітників ЄЦБ тільки додасться. Справедливості заради потрібно відзначити, що Ipso не покладає всю провину безпосередньо на єдиного європейського регулятора, визнаючи, що його ресурси обмежують і національні європейські центробанки.
"Криза триває вже п'ять років, і їй не видно кінця і краю. З часу банкрутства Lehman Brothers навантаження на співробітників збільшилося, а криза перетворилася на перманентну ситуацію, яка чинить серйозний вплив на співробітників", - зазначив голова Ipso Маріус Магер. За даними все того ж опитування, 16% співробітників скаржаться, що постійне перевантаження на роботі негативно позначається на їхньому особистому житті і здоров'ї.
У ЄЦБ говорять про те, що їм відомо про навантаження на співробітників і вони вже почали робити кроки у відповідь. Зокрема, виконавчий комітет Центробанку має намір направити в його керуючу раду запит на розширення штату. Однак збільшення кількості персоналу, ймовірно, буде обмеженим. "ЄЦБ, будучи європейським інститутом, залишається відданим бережливому використанню ресурсів", - цитує The Financial Times відповідь банку.
Співробітники ЄЦБ не вперше намагаються вплинути на рішення свого керівництва. У 2009 році вони влаштували страйк на знак протесту проти зміни своїх пенсійних планів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас