Верховна Рада дозволила приватизацію і реконструкцію Гостинного двору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада дозволила приватизацію і реконструкцію Гостинного двору

280
Верховна Рада України (ВР) виключила Гостинний двір в Києві (Контрактова площа, 4) з переліку пам'яток, які не підлягають приватизації. Про це йдеться в Прикінцевих положеннях закону №10557 "Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів". "За" даний документ проголосували 236 народних депутатів.
"З Переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, затвердженого законом України "Про Перелік пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації" виключити такий об'єкт: Гостинний двір, м. Київ, Контрактова площа", - йдеться в законі.
Нещодавно голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що цільове призначення Гостинного двору змінено не буде. "Укрекспертиза" - підприємство, яке... 15 років має свій офіс на території цього об'єкту. "Укрекспертиза" ініціювала зробити ремонт цього об'єкта, тому що він знаходиться в аварійному стані... І ні архітектурний вигляд цього проекту..., ні призначення цього об'єкта... не зміниться", - зазначив Попов.
Як повідомлялося, в квітні ц.р. Київрада передала Гостинний двір для реконструкції ПАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація".
Таке рішення лідер фракції БЮТБ в Київраді Тетяна Меліхова назвала "жахливим", оскільки воно навіть не гарантує відсутність надбудов. "Це попередження не записали, і ось тепер можна надбудовувати, реконструювати і так далі", - сказала депутат і припустила: "Я вважаю, що це може бути другим Андріївським спуском. Вважаю, що як тільки тут почнеться надбудова над дахом Гостинного двору, громадськість обуриться".
Торік уряд постановою №1380 виключив будівлю Гостинного двору зі списку пам'яток архітектури. Відповідна постанова набрала чинності з моменту її опублікування в "Офіційному віснику України" 13 січня 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас