На Поштовій площі знесуть McDonald's і збудують розв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Поштовій площі знесуть McDonald's і збудують розв'язку

2730
У липні Поштову площу закриють на реконструкцію, в результаті якої буде побудована дорожня розв'язка з тунелем і пішохідними зонами
Як заявив заступник голови Київської міської адміністрації Михайло Кучук, було ухвалено рішення знести McDonald's на Поштовій площі, пише Сегодня. Влада заявляє, що вже домовляється з керівництвом мережі фастфудів, до того ж у компанії закінчилася оренда землі. У McDonald's підтвердили, що оренда землі закінчилася, хоча будівля належить їм, і додали, що готові до конструктивного діалогу для вирішення цього питання.
"Роботи зі спорудження розв'язки почнуться в середині липня. Розв'язка в цьому місці дуже потрібна, адже зараз перехрестя потопає в пробках через зв'язки потоків. Ми хочемо закінчити її до Дня Києва в наступному році", - сказав Кучук.
Обраний проект розв'язки на Поштовій площі не передбачає світлофорів.
"Найголовніше в цій розв'язці - вона прибере світлофори, і транспортні потоки не будуть перетинатися", - розповів автор проекту, заступник директора інституту "Київдормістпроект" Ігор Щур.
У районі Річкового вокзалу на Набережному шосе буде побудований тунель для потоків транспорту в двох напрямках. Над тунелем розміститься пішохідна зона, яка буде зливатися з прогулянковою зоною біля церкви з переходом до Річкового вокзалу - пішохідний місток знесуть.
Якщо рухатися з боку моста Метро, машини будуть в'їжджати в тунель. Ті, хто рухається прямо, - поїдуть через тунель, а для повороту ліворуч при в'їзді в тунель буде побудований лівоповоротний з'їзд на Боричів спуск.
Якщо їхати з боку Набережно-Хрещатицької, все залишиться, як і зараз, але без світлофора: прямо через тунель машини виїжджають на Набережне шосе, на Боричів спуск повертають з правого повороту.
Якщо їхати від Володимирського узвозу, в напрямку Набережного шосе буде правий окремий поворот, а для повороту в бік вул. Набережно-Хрещатицької побудують естакаду.
Проект також передбачає будівництво підземного переходу під Боричевим узвозом з примиканням його до виходу з метро в районі церкви.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас