Франція залишилась без газет через страйк у типографіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція залишилась без газет через страйк у типографіях

265
Французькі газети 5 липня не вийшли в паперовому вигляді через страйк співробітників друкарень країни, передає "Інтерфакс". Більшість видань в цій ситуації безкоштовно розмістили номери у форматі pdf в інтернеті.
Як повідомляється в блозі Всесвітньої видавничої асоціації (WAN-IFRA), причиною для страйку послужили масові звільнення співробітників. Приміром, у видавництві Hersant скоротили 670 осіб, а в компанії Presstails, що займається поширенням преси - близько тисячі. Співробітники видавництв закликають уряд втрутитися в ситуацію, що склалася.
Національний союз щоденної преси, одначе, засудив страйк. Друковані ЗМІ в цій ситуації опинилися "в заручниках" у друкарень, зазначили в організації, додавши, що страйки тільки дестабілізують ринок праці в індустрії.
Це вже не перший випадок страйку друкарських працівників. Приміром, у жовтні 2011 року в тираж не вийшов номер Le Monde через страйк в друкарні в паризькому передмісті Іврі-сюр-Сен. Тоді співробітники виступили проти рішення керівництва газети, що володіло підприємством, про перенесення деяких відділень друкарні в інші райони.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас