S&P не відкидає масового зниження рейтингів країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P не відкидає масового зниження рейтингів країн єврозони

Казна та Політика
309
Рейтингове агентство Standard & Poor's вважає, що криза єврозони досягла переломного моменту, якщо лідери єврозони правильно впровадять угоди, досягнуті на саміті минулого тижня, не без допомоги Європейського Центробанку (ЄЦБ).
Минулого тижня лідери єврозони схвалили низку заходів, спрямованих на припинення кризи єврозони, включаючи використання фонду фінансової стабільності блоку для прямого фінансування банків Іспанії, що зазнають труднощів, за підтримки ЄЦБ.
"Після саміту 29 червня протікання кризи єврозони змінило свій напрямок. Дані угоди можуть допомогти стабілізувати єврозону та уникнути будь-якого подальшого ослаблення кредитоспроможності держав", - повідомляється в звіті S&P.
Однак S&P відзначило стурбованість високим ризиком того, що угоди так і не вступлять в силу. Агентство зберегло рейтинги країн єврозони без змін, попередивши, що якщо угода не буде втілена на практиці, рейтинги регіону будуть знижені.
"Ми можемо вдатися до великого зниження рейтингів, якщо заходи, схвалені на саміті 29 червня, не будуть застосовані", - повідомило агентство.
Нагадаємо, що найбільші міжнародні рейтингові агентства неодноразово посилювали напругу на ринках у період боргової кризи єврозони, знижуючи рейтинги країн регіону, у зв'язку з чим агентство з нагляду почало перевірку методів Fitch, S&P і Moody's на предмет прозорості.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас