Іран заявив, що за лічені хвилини може знищити 35 військових баз США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран заявив, що за лічені хвилини може знищити 35 військових баз США

5700
Іран підготував план дій у відповідь на напад ззовні.
Згідно з цим планом військові бази США в близькосхідному регіоні будуть знищені через лічені хвилини після атаки. Про це заявив голова аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерал Амір Алі Хаджизаде, повідомляє Росбалт.
"Ми продумали заходи щодо розгортання ракет, покликаних знищити 35 баз в перші хвилини після нападу", - зазначив генерал. Він уточнив, що мова йде про американські військові об'єкти, розташовані навколо Ісламської Республіки, але не вказав, на якій відстані. "Всі ці бази знаходяться в межах радіусу дії наших ракет", - додав Хаджизаде.
За словами генерала, військові навчання, що проводяться в даний час КВІР, покликані в тому числі відпрацювати нанесення ракетних ударів по гіпотетичній авіабазі противника. Під час навчань ракети успішно вразили всі намічені цілі, повідомив заступник командувача КВІР Хосейн Саламі. Він говорив після завершення першого дня маневрів, під час яких були здійснені пуски ракет дальнього, середнього і малого радіусу дії.
У другий день триденних навчань, які отримали кодову назву "Великий пророк 7", на півдні пустелі Деште-Лут були запущені ракети "Шахаб-1", "Шахаб-2", "Шахаб-3", "Зельзаль" і "Фатех".
Іран володіє ракетами з радіусом дії до 2 тис. кілометрів, але під час навчань використовуються лише ракети, здатні вражати цілі на відстані до 1300, 800, 500 і 300 км.
Раніше уряд США заявив, що не допустить блокування Іраном Ормузької протоки, через яку у минулому році щодня переправлялося 17 млн барелів нафти. "Ми вже довгий час даємо чітко зрозуміти, що ми маємо намір зробити все необхідне, щоб забезпечити відкритість протоки", - заявила офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас