Українська влада на Євро-2012 наказала міліції не торкатися іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська влада на Євро-2012 наказала міліції не торкатися іноземців

549
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє, що співробітники правоохоронних органів отримали від свого керівництва сувору вказівку не чіпати іноземних громадян, які прибули в Україну повболівати за свої збірні на чемпіонаті Європи з футболу 2012 року. Про це йдеться в статті координатора кампаній Amnesty International по Україні Макса Такера, розміщеній на сайті Amnesty International.
За його словами, раніше Amnesty International неодноразово заявляла про порушення з боку українських співробітників правоохоронних органів: про побиття громадян з метою вимагання грошей, отримання зізнання або просто через етнічну приналежність або сексуальну орієнтацію.
Одначе на ЧЄ-2012 вболівальники, як пише Такер, з цим не зіткнулися. "Як же українській владі вдалося змусити цю жорстоку, погано оснащену і недостатньо профінансовану силу ефективно охороняти основні спортивні події? Відповідь: звичайно, не вдалося. За даними джерел в міліції, співробітники отримали вказівку не мати ніяких фізичних контактів з європейськими уболівальниками: "Не торкайтеся до них", - пише Такер.
За його словами, міліція переважно ігнорувала іноземних уболівальників.
У той же час, пише Такер, простим українським громадянам діставалося від правоохоронців, як і раніше. Як один з прикладів він наводить випадок від 17 червня в Донецьку, коли міліція затримала громадянина за розпивання пива у громадському місці і потім зґвалтувала його у відділку міліцейський кийком. Організація вкотре висловлює сподівання, що в Україні буде створено незалежний орган з розслідування злочинів правоохоронних органів.
В цьому плані Amnesty International обнадіює ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу. "Новий кодекс по праву вважається великим кроком вперед в порівнянні з попереднім, нездоровим пережитком радянської епохи", - відзначає Такер.
За його словами, радник президента-керівник Головного управління Адміністрації президента з питань судоустрою Андрій Портнов пообіцяв Amnesty International, що в Україні незабаром буде створено національне бюро розслідувань, щоб займатися розкриттям подібних злочинів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас