Європейські санкції пригальмували ІРО одного з флагманів білоруської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські санкції пригальмували ІРО одного з флагманів білоруської економіки

Казна та Політика
476
Білорусь призупинила підготовку до первинного розміщення акцій БелАЗа, одного з найбільших виробників кар'єрних самоскидів в світі, повідомив у середу журналістам голова Держкоммайна Білорусі Георгій Кузнєцов.
"Процеси пригальмувалися. Це може бути в певній мірі пов'язано і з політичними подіями, що відбуваються в ЄС і зачіпають Deutsche Bank", - сказав Георгій Кузнєцов.
БелАЗ розглядає як потенційного організатора IPO Deutsche Bank. Однак майданчик для розміщення акцій і терміни IPO поки не були визначені. Передбачалося вибрати майданчик, який приверне найбільший інтерес інвесторів.
Як зазначив Кузнецов, в Білорусі може бути приватизовано будь-яке державне підприємство, якщо є інтерес з боку інвестора і згода голови держави.
Нагадаємо, Білорусь намагається вивести БелАЗ на IPO ще з 2011 року. Ще до початку кризи в Білорусі Москва і Мінськ почали переговори про створення автохолдингу з виробництва вантажівок і автокомплектуючих до них, в який планувалося внести пакети акцій Камазу і МАЗу.
Білоруський автомобільний завод - один з найбільших в світі виробників кар'єрних самоскидів, створений в 1948 році. Акціонований в кінці 2009 року, всі акції знаходяться у власності держави. Завод випускає більше 200 модифікацій самоскидів вантажопідйомністю від 30 тонн до 320 тонн, спеціалізовану техніку. Займає третину світового ринку кар'єрних самоскидів. Традиційними ринками збуту продукції БелАЗа є Росія, Україна, Казахстан.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас