Раді пропонують з 2013р встановити ставки акцизу на нафтопродукти в гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують з 2013р встановити ставки акцизу на нафтопродукти в гривні

Енергетика
235
Голова профільного комітету Верховної Ради Віталій Хомутинник пропонує перерахувати ставки акцизного податку на нафтопродукти та скраплений газ з євро в гривню, паралельно підвищивши ставки приблизно на 10%.
Відповідна ініціатива міститься в законопроекті "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів" (№ 10687), зареєстрованому у Верховній Раді 3 липня.
Документ, зокрема, пропонує перерахувати в гривню ставки податку на нафтопродукти, а також автомобілі, оскільки індекси споживчих цін визначаються показниками у національній валюті. Датою вступу в силу закону визначається 1 січня 2013 року.
Крім того, законопроектом пропонується збільшити інші ставки акцизів і зборів, реалізація яких в цілому дозволить збільшити надходження до зведеного бюджету України приблизно на 3 млрд грн.
Так, згідно з документом, на 9,4% збільшено ставки плати за користування надрами для видобутку корисних копалин, плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, збору за спеціальне використання води та збору за спеціальне використання лісових ресурсів .
Передбачається також підвищення збору за першу реєстрацію транспортного засобу, екологічного податку, збору за користування радіочастотним ресурсом України, збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на електричну та теплову енергію.
Як повідомлялося, раніше в парламенті був зареєстрований законопроект іншого депутата-"регіонала" Павла Климця №10331, яким пропонувалося збільшити ставку рентної плати за видобуток природного газу, реалізованого комерційним споживачам, в чотири рази.
Крім того, цим законопроектом пропонується збільшити з 3 до 4% ставку збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу за електричну та теплову енергію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас