Банки країн єврозони в 2012 р. скоротять свої баланси на 1,6 трлн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки країн єврозони в 2012 р. скоротять свої баланси на 1,6 трлн євро

314
Банки країн єврозони в 2012 р. скоротять свої баланси на 1,6 трлн євро в результаті продажу непрофільних активів і зменшення обсягів кредитування. Про це йдеться в економічному прогнозі для сектора фінансових послуг єврозони Ernst & Young.
Зокрема, зниження обсягів корпоративних і споживчих кредитів буде навіть ще більш істотним, ніж прогнозувалося в минулому кварталі. Сьогодні очікується, що обсяги кредитування корпоративних клієнтів у поточному році скоротяться на 4,8%, а споживчі кредити зменшаться на 6,6% - такі темпи падіння є рекордно високими в своїй категорії для зони євро.
"Це вплине на економіку єврозони в цілому. Подібне скорочення балансів не спостерігалося навіть у період фінансової кризи 2008-2009 років. Хоча почасти дану ситуацію можна пояснити зниженням попиту на кредити, вона неминуче призведе до загострення проблеми нестачі кредитних ресурсів, яка в основному торкнеться компаній невеликих розмірів - на відміну від великих корпоративних позичальників їм складніше перегруповувати кошти та отримувати доступ до альтернативних джерел фінансування", - зазначила консультант з економічних питань Марі Дірон.
На думку консультанта, незважаючи на те, що в Німеччині обсяги кредитування будуть повільно зростати, скорочення або обмеження кредитування в інших країнах єврозони не дозволяє говорити про пожвавлення активності в сегменті корпоративного кредитування в зоні євро в цілому аж до 2015 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас