Найбільші банки США склали "заповіти" на випадок банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки США склали "заповіти" на випадок банкрутства

1485
Найбільші банки, що працюють на території США, склали плани ліквідації на випадок банкрутства. Доступні для оприлюднення частини планів викладені на сайті Федерального резерву США. Конфіденційні матеріали не публікуються.
В американській пресі план ліквідації банку в разі його банкрутства отримав назву "заповіту про життя" (документ, який вказує, яке медичне обслуговування його упорядник хотів би отримати в разі недієздатності).
У своїх "заповітах" кредитні організації - JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley, Barclays, Credit Suisse, UBS, Deutsche Bank - переконують владу, що їм не будуть потрібні вливання бюджетних коштів у разі банкрутства. Якщо регулятори вважатимуть, що один з банків перебільшує свої можливості, його можуть змусити продати частину найбільш ризикованого бізнесу. У доступних до публікації документах, кожен з яких складається з декількох десятків сторінок, фінорганізації обмежилися загальними формулюваннями, без уточнень дій у разі серйозного загострення кризи. Основна частина "заповітів", як зазначає Reuters, включається до себе тисячі сторінок тексту.
ФРС США схвалила нормативний акт, який зобов'язує банки складати такі плани, восени минулого року. Документ також був схвалений Федеральною корпорацією зі страхування внесків (FDIC). Регулятори ввели відповідну вимогу, щоб уникнути негативних наслідків для економіки у разі краху великої фінустанови. Нормативний акт був схвалений відповідно до закону Додда-Франка, спрямованого на реформування фінансового сектора США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас