Експерт: Пом'якшення монетарної політики НБУ напередодні виборів до Ради може посилити тиск на гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Пом'якшення монетарної політики НБУ напередодні виборів до Ради може посилити тиск на гривню

Валюта
905
Можливе істотне пом'якшення монетарної політики Національного банку України (НБУ) напередодні проведення парламентських виборів і ймовірна активізація процесу конвертації гривневих депозитів населення у валютні може привести до посилення тиску на курс гривні, вважає керуючий партнер ІК "Капітал Таймс" Ерік Найман.
"Найголовніший ризик для гривні - це друкарський верстат Національного банку. Ми розуміємо, що перед виборами почнуть виконувати соціальні обіцянки, почнеться емісія", - сказав Е.Найман на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.
При цьому він зазначив, що емісія в розмірі 5 млрд грн є некритичною для України, тоді як емісія у розмірі більше 10 млрд грн може стати негативним фактором: вільні гривневі ресурси неминуче опиняться на валютному ринку.
Е.Найман вважає, що найближчим часом НБУ може почати реалізувати на практиці заяву про поступовий перехід до більш гнучкого курсу.
"Я вважаю, що найближчим часом з'являться нормативні документи про перехід від фіксованого до якогось плаваючого курсу в якомусь валютному коридорі, і, напевно, він буде ширшим, ніж 2-2,5%, який сьогодні заявлений", сказав експерт.
За його оцінкою, курс гривні до кінця поточного року може знизитися до 8,25 грн/$1, до кінця 2013 року - до 8,5-8,6 грн/$ 1.При цьому середньорічний курс в 2012 році може скласти 8,04 грн/$1, в 2013 - 8,31 грн/$1.
Інфляція в Україні може скласти в 2012 і 2013рр 5-6%, вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас