Казахстан вирішив надавати родовища в обмін на інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан вирішив надавати родовища в обмін на інвестиції

225
Міністерство індустрії і нових технологій Казахстану готове надавати родовища без конкурсних процедур та участі національних компаній в обмін на реалізацію великих інвестиційних проектів. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на голову відомства Асета Ісекешева.
За його словами, необхідний законодавчий механізм може бути опрацьований вже до осені 2012 року. Ісекешев зазначив, що в даний час Казахстан потребує нових технологій, в тому числі в галузі геологорозвідки, тому уряд буде створювати умови для того, щоб інвестори вкладали гроші в нові проекти. Він додав, що зараз країна "на порозі нової довгострокової концепції з геологорозвідки, з геології".
Які будуть пред'являтися вимоги до проектів, Ісекешев не розкрив. В даний час родовища розподіляються в Казахстані на умовах конкурсів, крім того, в більшості геологорозвідувальних і гірничодобувних проектів беруть участь державні компанії країни.
В даний час на території Казахстану відомо близько 500 великих родовищ - за цим показником з країн СНД він поступається тільки Росії. Запаси нафти на території країни складають 6,5 мільярда тонн, що дорівнює трьом відсоткам від загальносвітових. Запаси газу Казахстану оцінюються майже в два трильйони кубометрів, що становить близько двох відсотків від загальносвітових.
Крім того, в країні відкриті вугільні родовища, а також запаси рідкісноземельних, чорних, кольорових і дорогоцінних металів, у тому числі свинцю, цинку, хрому, золота і міді. У Казахстані також є значні запаси урану.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас