Зовнішній борг Росії виріс на 7 відсотків за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зовнішній борг Росії виріс на 7 відсотків за півроку

Казна та Політика
349
Сумарний зовнішній борг Росії в першому півріччі поточного року виріс на 7,29 відсотка, склавши 585,133 мільярда доларів. Про це повідомляється в прес-релізі Банку Росії. В абсолютних показниках борг збільшився майже на 20 мільярдів доларів за другий квартал і на 40 мільярдів - за півріччя.
Заборгованість зросла у всіх секторах економіки. Так, держава збільшила обсяг своїх боргів на 7 мільярдів доларів до 41,739 мільярда. Зовнішній борг банків виріс на 11,1 мільярда доларів, а підприємства небанківського сектора - на 21,668 мільярда. На частку останніх припадає більше 61 відсотка всієї зовнішньої заборгованості Росії.
Цікаво, що в той час як борги підприємств з цінних паперів скорочувалися, обсяг виданих їм кредитів збільшився. Крім того, зросли і їхні зобов'язання перед прямими інвесторами.
Сумарний обсяг зовнішнього боргу Росії зараз становить близько третини від ВВП. Це істотно вище від показників більшості країн, що розвиваються, але нижче від середньостатистичного значення для розвинених.
Одночасно ЦБ повідомив і про відтік капіталу з країни, який в першу половину року продовжився. Він склав 43 мільярди доларів, причому більша його частина (близько 80 відсотків) припала на перший квартал.
Тим не менше, в порівнянні з другим півріччям 2011 року обсяги чистого вивезення капіталу дещо скоротилися. Тоді відтік став рекордним, склавши 53 з лишком мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас