Євро-2012 може принести Польщі до 2020 року 1 млрд євро доходів від туризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро-2012 може принести Польщі до 2020 року 1 млрд євро доходів від туризму

Казна та Політика
290
Уряд Польщі оцінює фінансовий ефект від зростання популярності туризму в країну в результаті Євро-2012 в 1 мільярд євро (4,2 мільярда злотих) до 2020 року, сказала на прес-конференції у Варшаві міністр спорту та туризму Іоанна Муха, підбиваючи підсумки чемпіонату.
Польщу під час чемпіонату відвідали громадяни 110 країн. Замовлене Мінспорту опитування громадської думки показало, що 92% з них готові рекомендувати своїм співвітчизникам відвідати Польщу.
"Ми бачимо шанс для розвитку, в першу чергу, в туризмі. Покращився образ Польщі і, як наслідок, очікується зростання числа туристів на 50 тисяч", - сказав на прес-конференції голова польського оргкомітету чемпіонату Мачін Херра.
Кількість іноземних уболівальників, які відвідали Польщу під час Євро-2012, склала, за попередніми даними, близько 600 тисяч. Це менше, ніж прогнозували організатори (800 тисяч), повідомив Херра. Скромний результат він пояснив підсумками жеребкування, через яке найбільш активні вболівальники поїхали за своїми командами в Україну.
Проте вболівальники, які приїхали до Польщі, серед яких основну масу становили росіяни, ірландці, чехи, німці і греки, витратили більше грошей, ніж планувалося - 900 мільйонів злотих (планувалося більше 210 мільйонів євро). "Вважаю, це було пов'язано з атмосферою і організацією на Євро", - пояснив Херра.
За його словами, економічний ефект від дострокового завершення реалізації інвестицій в об'єкти інфраструктури оцінюється в 20 мільярдів євро (планувалося близько 4,7 мільярда євро). Низка об'єктів були завершені на п'ять років раніше терміну. Крім доріг, мостів, стадіонів і проектів в галузі громадського транспорту, був поповнений автопарк поліції (близько 600 автомобілів) і служб порятунку, додав Херра.
Опитування громадської думки зафіксували, що поляки залишилися дуже задоволені проведенням чемпіонату у Польщі: 93% респондентів вважають, що Євро-2012 поправило образ Польщі за кордоном, гордість відчувають 89% опитаних жителів Польщі, 97% задоволені атмосферою на чемпіонаті, 94% задоволені організацією (серед іноземців таких 85%), 97% вважають, що поляки були хорошими господарями.
За словами Херри, це свідчить про успіх Польщі в проведенні чемпіонату.
"Ми опинилися в елітній групі країн, у яких є в активі досвід проведення такого значного спортивного заходу... Ми зустрілися з Європою в Польщі", - резюмував Херра.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас