Футбольний клуб "Манчестер юнайтед" розмістить акції на Нью-Йоркській фондовій біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Футбольний клуб "Манчестер юнайтед" розмістить акції на Нью-Йоркській фондовій біржі

255
Англійський футбольний клуб "Манчестер юнайтед" почав офіційний процес підготовки до розміщення своїх акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі. У вівторок клуб подав відповідні документи до Комісії США з цінних паперів і бірж.
Згідно з документами, "Манчестер юнайтед" планує розмістити на біржі звичайні акції класу А. У документах не уточнюється, скільки цінних паперів клуб має намір запропонувати на біржі і за якою ціною. "Манчестер юнайтед" планує використовувати отримані кошти для виплати боргів.
Як зазначають американські ЗМІ, "Манчестер юнайтед" - один з найтитулованіших футбольних клубів світу - стане першою за більш ніж десять років спортивною командою, акції якої почнуть торгуватися в США. У 1998 році папери на біржі розмістив бейсбольний клуб "Клівленд Індіенз", проте пізніше він перейшов у руки приватних власників.
Раніше "Манчестер юнайтед" розглядав можливість публічного розміщення своїх акцій на біржах Сингапуру або Гонконгу, проте віддав перевагу американському ринку.
"Манчестер юнайтед", який належить сім'ї американських підприємців Глейзер, нещодавно був названий найпопулярнішим футбольним клубом в світі з глобальною армією вболівальників 659 млн людей. За версією американського журналу "Форбс", 19-кратний чемпіон Англії є також найдорожчим футбольним клубом у світі. В минулому році його вартість оцінювалася на рівні 1,864 млрд доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас