Литвин подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин подав у відставку

7886
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин просить народних депутатів прийняти його відставку. Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання українського парламенту.
Прошу вас, мої колеги, розглянути питання і прийняти рішення про мою відставку", - сказав він.
Прохання зараз поставити це питання, включити його до порядку денного, у вас є доблесний мій товариш що був, з яким я ділив хліб і сіль, який мене здав (натяк на першого віце-спікера Адама Мартинюка, який вчора поставив на голосування законопроект про мову, - ред.). Шановні колеги, я маю право сказати, що я думаю, що це правда. Тому відповідно до регламенту я вас прошу включити до порядку денного і завтра розглянути питання і прийняти рішення. Будь ласка, Адам Іванович, ставте на голосування, - заявив Литвин і покинув президію.
Раніше повідомлялося, що спікер Верховної Ради Володимир Литвин і віце-спікер Микола Томенко подадуть у відставку. Про це заявив лідер об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк сьогодні в Києві на мітингу на захист української мови під Українським домом, передає кореспондент РБК-Україна. "Литвин має намір подати у відставку, і він це зробить, якщо Янукович його зараз не "запресує", - сказав Яценюк.
У той же час джерела РБК-Україна в опозиційних колах висловлюють сумніви, що Литвин подасть у відставку зі своєї посади.
Варто також зазначити, що на 9:45 в парламенті анонсовано проведення брифінгу Томенка.
Як повідомлялося, сьогодні під Українським домом триває акція протесту на захист української мови, яка почалася напередодні.
Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада схвалила в цілому закон про мови, а біля Українського дому пройшли невеликі сутички мітингувальників із "Беркутом".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас