ЄК: економіка Іспанії серйозно розбалансована — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК: економіка Іспанії серйозно розбалансована

Казна та Політика
387
Єврокомісія за підсумками поглибленого аналізу знайшла серйозні макроекономічні дисбаланси в Іспанії і закликає країну до невідкладних дій для поліпшення ситуації. Італія також має серйозні проблеми в цій сфері.
"Іспанія переживає період дуже серйозних макроекономічних дисбалансів, які не надмірні, проте потрібні термінові заходи для їх усунення", - повідомляє ЄК.
Зокрема, це стосується значного рівня боргу приватного сектора економіки і положення фінансового сектора країни, які вимагають постійної уваги, щоб уникнути негативного впливу на функціонування економіки Іспанії і єврозони в цілому, свідчать матеріали ЄК.
Влада єврозони в даний час розробляє план рекапіталізації проблемних банків Іспанії за рахунок коштів регіону єдиної валюти. Ринки побоюються, що в майбутньому фіндопомога може знадобитися не тільки кредитним установам, але і всій економіці країни загалом.
Італія, на думку ЄК, також зазнає серйозних макроекономічних дисбалансів, які не є надмірними, але вимагають дій. Про їх терміновість ЄК не повідомляє. Зокрема, уваги заслуговує ситуація з експортом, так як країна втрачає зовнішню конкурентоспроможність з моменту вступу в єврозону. ЄК звертає увагу на високий державний борг Італії і необхідність як один з перших пріоритетів економічної політики підвищувати потенціал до зростання ВВП.
Італія та Іспанія входять до п'ятірки найбільших країн єврозони за розміром ВВП і обсягом держборгу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас