Уряд сподівається, що до 2025 року кількість туристів у Київ збільшиться до 5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд сподівається, що до 2025 року кількість туристів у Київ збільшиться до 5 млн

163
Уряд сподівається на зростання кількості іноземних туристів до 5 млн, відповідно до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року.
На думку начальника Головного управління комунального господарства КМДА Дмитра Новицького, для збільшення потоку туристів до Києва необхідно надавати їм конкурентоспроможний і цікавий туристичний продукт, який посприяє повторному поверненню іноземних туристів до столиці.
"Перше, що необхідно для цього зробити, - збільшити в столиці івентів заходи по семи стратегічних темах, розроблених фахівцями Управління туризму спільно з консультантами з Відня", - заявив він під час розширеної апаратної наради КМДА.
Як повідомляється на офіційному урядовому сайті, програма передбачає сім напрямків для розвитку туризму в Києві. Серед них - Київ Козацький (козацькі шоу, театр, танці, страви та напої, козацькі ремесла, магія, Хортиця (козацькі поселення) і розважальний комплекс Мамаєва слобода), Київ Слов'янський (музеї, історичні пам'ятки, музей українського побуту під відкритим небом у Пирогово, парк Київська Русь), Київ Духовний (Києво-Печерська лавра і Собор Святої Софії, занесені в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО).
Крім того, у стратегії розвитку йдеться про розвиток таких туристичних напрямків Києва, як Київ Культурний (музеї, опери, національні театри, архітектура, сучасне мистецтво, культурні події світового рівня), Київ на Дніпрі (річкові круїзи, прогулянки на човнах), Київ Діловий (розвиток інфраструктури для семінарів, зустрічей, конференцій) і Київ Розважальний (фестивалі, ярмарки, театральні вистави, концерти, виставки).
Між тим, згідно з опитуванням Travel Industry Club, в результаті Євро-2012 Україна не стала більш привабливою для іноземних туристів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас