Рада схвалила скандальний закон про мови (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила скандальний закон про мови (ВІДЕО)

6932
Народні депутати України схвалили в другому читанні і в цілому як закон законопроект № 9073 "Про засади державної мовної політики". "За" проголосували 248 депутатів за мінімально необхідних 226.
Відразу після початку вечірнього пленарного засідання лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов звернувся до віце-спікера Адама Мартинюка з вимогою поставити на голосування в другому читанні "мовний законопроект": "Фракція Партії регіонів та комуністи вимагають негайного розгляду законопроекту № 9073 про основи мовної політики".
Після чого Мартинюк поставив відповідний проект закону на голосування, однак через бійку, що зав'язалася між більшістю та опозицією, спочатку "за" схвалення проголосували 219 депутатів. Мартинюк запропонував повернутися до питання, погодилися з цією пропозицією 236 депутатів.
Незважаючи на спроби опозиції відсторонити Мартинюка від мікрофона, після того як депутати 248 голосами підтримали повторно поставлений на голосування закон, Мартинюк оголосив про ухвалене рішення і закрив вечірнє засідання до 10 ранку 4 липня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас