Кабмін пропонує скасувати обов'язковий огляд автомобілів під час їх держреєстрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує скасувати обов'язковий огляд автомобілів під час їх держреєстрації

843
Кабінет міністрів України пропонує скасувати обов'язковий огляд транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку, зберігання номерного знака транспортним засобом при перереєстрації його на іншого власника в межах одного регіону. Про це йдеться в проекті постанови Кабміну, яка була затверджена 27 червня 2012, повідомляє прес-служба уряду.
Документ передбачає спрощення процедури державної реєстрації транспортних засобів, зокрема в частині скасування обов'язкового дослідження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку, а також обов'язкового пред'явлення транспортного засобу при перереєстрації у зв'язку зі зміною місця проживання власника і при відновленні втрачених або зіпсованих документів.
Крім того, проектом постанови також передбачено можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу винятково за письмовою вимогою власника.
Власники транспортних засобів можуть зареєструвати або перереєструвати їх незалежно від місця своєї реєстрації або проживання або регіону реєстрації транспортного засобу.
Також проектом постанови Кабінету міністрів передбачена можливість збереження за бажанням власника номерного знака транспортного засобу при перереєстрації на іншого власника в межах одного регіону.
Проект регулює порядок державної реєстрації самостійно складених транспортних засобів, а також приводить у відповідність до статті 34 закону України "Про дорожній рух" в частині виключення відмови у проведенні державної реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів у разі, коли їх власники або уповноважені на їх використання особи мають заборгованість зі сплати штрафних санкцій за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху.
Правоохоронці прогнозують, що схвалення акта дозволить спростити процедуру державної реєстрації транспортних засобів та зменшить кількість нарікань з боку громадян на роботу реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції МВС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас