Прогнози деяких великих банків щодо результатів засідання ЄЦБ у четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогнози деяких великих банків щодо результатів засідання ЄЦБ у четвер

Казна та Політика
800
У четвер 5 липня відбудеться засідання Європейського Центрального Банку, на якому, на думку експертів, може бути ухвалено рішення про зниження рівня ставки рефінансування. Середній прогноз, складений за опитуванням агентства Bloomberg, передбачає зниження ставки на 0.25%. Нижче наведені очікування деяких великих банків щодо даної події.
RBC: ЄЦБ може знизити ставку рефінансування на 50 б.п. до 0.5%, що нижче від консенсусу. Депозитна ставка може бути знижена на 25 б.п. до нуля.
Citigroup: ЄЦБ знизить ставку рефінансування на 25 б.п. до 0.75%, а депозитну ставку на 10 б.п. до 0.4%. Надалі протягом року ставка рефінансування може впасти до 0.5%, а депозитна ставка до 0.1%. Також банк очікує влітку черговий раунд LTRO.
Lloyds: очікує зниження ставки рефінансування на 25 б.п.
BNP: скорочення ставки рефінансування на 0.25% або на 0.5% повинно залежати від підсумків саміту ЄС.
Standard Bank: ставка рефінансування буде знижена на 25 б.п. з двох причин: цього потребує економіка, існує політична воля дозволити придбання активів через Європейський Механізм Стабілізації (ESM). Ставка за депозитами може бути скорочена до нуля, змушуючи банки шукати більш вигідну віддачу для своїх коштів, наприклад, у збільшенні споживчого кредитування або в купівлі облігацій.
Barclays: ставка рефінансування буде знижена на 50 б.п. до 0.5%, а депозитна ставка буде знижена до нуля. Якщо в результаті ставка рефінансування таки буде знижена на 0.25%, то депозитна ставка буде знижена до 0.1% або до 0.05%.
За матеріалами:
forexpf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас